MButter - Het reizende perkje

Het Reizende perkje

Klein groen in de stad; het groeit, bloeit en siert de straten. Je zou denken dat we dit zouden koesteren, maar helaas wordt er in veel buurten groen verwijderd of verwaarloost. Door de regie terug te geven aan de buurt kunnen we dit voorkomen.

Bewoners zouden meer verantwoordelijkheid kunnen krijgen over de inrichting van hun buurt. Zij zijn degenen die de meeste tijd in hun wijk doorbrengen en weten wat ze als gemeenschap nodig hebben. Deze kennis kan ook worden toegepast bij het plannen van groen. Door een gesprek tussen burgers en gemeente op te zetten, kan de ontwikkeling van nieuw groen samen worden georganiseerd. Het Reizende Perkje is de tool om dat gesprek te laten beginnen.

Door het perkje samen naar plekken te brengen waar groen gewild is kunnen gemeente en bewoner ter plekke zien wat een klein beetje natuur al kan doen met de buurt. Het zet de bewoners en gemeenten aan om hun omgeving te bekijken en de kans te bieden om een ​​verandering aan te brengen in de sfeer van de straat of buurt.

GET IN TOUCH

Neemt u dan gerust contact met mij op via email, social media, of via het contactformulier